Vi skåler for det VG kalte “en humanistisk bragd av en barnebok” og belønnet med terningkast seks. Hun bestiller en sushirett med det mystiske navnet rainbow dragon og forteller om prosessen med å skrive boka om Lars som har downssyndrom og den dumforelska fadderen hans Amanda. Akerlie hadde også et fadderbarn med downs, men utover det er ikke boka selvbiografisk.
-Amanda ser ikke hvordan hun kan kombinere å være fadder for Lars med et sosial liv, og det følte ikke jeg. Det er en intern historie om hvordan man selv opptrer ovenfor det som er annerledes.
–Hvorfor ble det barnebok?
-Si det. Det var egentlig redaktøren min tenkte at min stemme kunne passe et yngre publikum. Han ba meg skrive i førsteperson presens, og da løsnet det. Det er en så direkte måte å skrive på, som jeg tror passer det publikumet.
Idéen til boka vokste frem etter en nedeperiode i fjor høst. Etter flere skuespillerjobber på rad ble det stille. Frustrasjonen drev henne til å skrive, og åtte måneder senere var boka lansert. I etterkant husker hun det som ganske lett, noe som gjør prosessen med å skrive nummer to ekstra smertefull.
– Jeg har en tendens til å bare huske ting som er positivt. Jeg føler at det er litt urettferdig at det ikke går like lett nå. Det høres ut som om det gikk lett forrige gang, men det blir fortalt meg at det var vanskelig.
Hun ler. Hun skal filme en uke til, så bærer det tilbake til København, der hun bor av og på med kjæresten Jakob Oftebro. Der skal hun skrive. Skru ned forventningene til neste bok, for å herde seg mot skuffelse. Hun liker å sitte på den sorte diamant, biblioteket i København, for å slippe unna sosial etikette-angsten ved å sitte på cafe i fire timer med én kaffekopp.