Back to Pensum.

Er du klar for kollokviegruppe, eksamensnerver og minner for livet? Gå inn i et nytt semester med blanke ark og sesongens nyheter!

09/08/21

Nostalgisk lengsel etter ferien som gikk altfor fort og håp for fremtiden lager sommerfugler i magen ved semesterstart. Behovet for å starte litt på nytt melder seg i takt med at studielånet kommer inn på konto. Gamle venner møter nye – og plutselig er vennegjengen doblet, uansett om man møtes på campus eller digitalt. Sene kvelder viskes ut med sur kaffe fra kantina, eller favorittkaffen på hjemmekontoret – og jaget etter å få til absolutt alt er for alvor i gang.

Slitesterkt og behagelig

Lange dager med forelesninger og lesing krever behagelige snitt og slitesterk kvalitet. Identitet bygges og skapes mens FOMO, prestasjonsangst og ustoppelig glede blandes og gjør at du føler på en frihet du kommer til å se tilbake på studietiden med stor nostalgi.

Den lave høstsola

Ikke mys, men stirr rett imot den. Trekk til deg det siste av vitamin D mens de nye vennene dine forteller deg om hvordan det siste ett og et halve året har vært for dem. Om fremtidsutsikter og forelesningsfrustrasjoner. Ta med deg en bok i parken for å koble av og forsvinn inn i setningene noen andre har skrevet til fordel for dine egne når det blir for mye stress.

Pssst… Husk å sjekke synet ditt. Hos Krogh Optikk får du briller, databriller, solbriller og linser som garantert gjør studiehverdagen enklere.

Du husker hva du hadde på deg

Du husker kanskje hva du hadde på deg første skoledag som liten. Du husker hva du hadde på deg da du fikk ditt første kyss. Du husker hva du hadde på deg da hjertet ditt ble knust. Du husker hva du hadde på deg da du enda ikke visste at akkurat denne kvelden ville bli en du aldri, aldri kommer til å glemme.

Du kommer kanskje spesielt til å huske 2020 og 2021 som en tid da forelesningene stort sett foregikk på rommet i kollektivet i stedet for i forelesningssalen. Digital kollokvie. Større avstand, men samtidig mer å snakke med nye bekjente om. En sterk og etterlengtet følelse av første skoledag ute i en mer åpen verden igjen.

Skap minner for livet

Alphaville sang «Forever Young» og skapte en kultlåt. Det er noe helt eget med studietiden. Det første skrittet inn i voksenlivet, sånn på ordentlig. Alt og ingenting teller, og kontrastene er så innmari store.

Vi håper du klarer å nyte den slik den bør. At du går inn i årets semesterstart med nyspissede blyanter og genseren du allerede før sommeren så for deg at du kom til å se kjempebra ut i. Skap minner for livet – lykke til med studiestart!

  • Stikkord: inspirasjon, kiman woman, semester, skolestart, studiestart, yme

Logg inn