Dagens viktigste måltid.

I Paris startes dagen ofte med en Croissant. I Roma med en dobbel Espresso og noe søtt. I København kommer du ikke unna Rugbrød og egg. I Oslo kan du få alt. Rene råvarer, ferskt brød og næringsrike klassikere med en twist står på menyen hos United Bakeries.

28/03/17

«Vi tar ingen snarveier. En god frokost er enkel og med rene smaker, enten det er snakk om egg, sandwich eller salat.»
— Veslemøy Pedersen

Fransk håndverk møter sesongens beste råvarer

Det er en slags fusjon mellom det som forbindes med en liten landsby i Frankrike og et moderne kjøkken med økologisk fokus. Alle brød og bakevarer bakes fra bunnen på Ila om natten og kjøres ned til United Bakeries. Hver morgen. Autentiske, franske oppskrifter legges til grunn i både ingredienser og bakemetode, hvilket resulterer i en rykende fersk opplevelse. Alle egg er økologiske og kommer fra Holte gård, og alt bacon kommer fra A. Idsøe. Kvalitet hver morgen.

-Vi liker klassikere. Det gjør jo nordmenn også. Egg og bacon er jo for eksempel en frokostfavoritt hos oss. Det er ikke rakettforskning akkurat, men med rett tilbehør og fokus på kvalitet tør jeg å påstå at en frokost hos oss gir en litt ekstra god start på dagen, sier Veslemøy hos United Bakeries som selv er utdannet kokk.

Tidsklemma og sosialisering

Dagens viktigste måltid, sies det. Allikevel er det måltidet vi flere ganger i uken har en tendens til å neglisjere eller hoppe over i krigen mot tiden. I tillegg til tidsklemma blir matlyst nevnt som en faktor. Noen må ha mye, andre orker ingenting. Her til lands har vi også matpakkekulturen som bidrar til å gjøre oss mindre kontinentale, og til dels sosiale, i våre frokostvaner.

-Å legge til rette for at folk kan unne seg en skikkelig god start på dagen er noe vi brenner for. Vi jobber alltid mot å servere gode frokoster du blir mett av, uten at det skal ta for lang tid.

Nordmenn er ikke det folkeslaget som omtales som mest sosiale. På trikken sitter vi klistret opp i mobilen, om kvelden inviterer vi de vi kjenner hjem til oss på middag, og vi går aldri på kino alene. Sånn satt på spissen. Å snakke med fremmede er noe vi ikke altfor ofte gjør.

«Vi nordmenn bør bli flinkere til å dra på frokost-dater med oss selv, rette blikket opp fra mobilen og si hei til hverandre.»

Frokost til alle

-Folk har også naturlig nok forskjellige preferanser. Noen liker en svær frokost med masse mat, mens andre foretrekker en lett eller søt start på dagen. Vi har også vegetaralternativer til alle frokostrettene våre.

Grønnsakene plukkes nøye ut basert på sesong. Kaffen kommer fra kvalitetsbevisste Lippe og KAFFA. Veslemøy forteller om blandingen mellom sunne, økologiske retter og guilty pleasures rett fra bakeriet. Med en oppfordring til en pust i bakken med dagens avis, et nedpå møte med kolleger, eller en rolig lørdag med familien ønsker hun alle velkommen til å finne sin frokostfavoritt.

  • Stikkord: frokost, oslo, paleet, servering, united bakeries

Logg inn