Fagfolk – Jan Svean, SVEAN

Jan har jobbet i butikk hele sitt liv. Han startet karrieren sin i sportsbutikk. Senere gikk han inn i barndomskameraten Arnt Jacobsens butikk Tatler. I 2009 kjøpte han butikken på Paleet, og åpnet konseptbutikken Svean under eget navn i 2010.

25/01/16

«Jeg selger identitet. Jeg er ikke så veldig glad i den logo-businessen. Den har jeg egentlig hatet fra dag én, selv midt på 80-tallet. Jeg leste akkurat at Louis Vuitton har blitt et merke for sekretærer i Kina, og det sier ganske mye. Det jeg ønsker er å selge bra kvaliteter og bra snitt, det vi kaller slow fashion. Varer folk har og bruker, som de blir glade i, og som rett og slett varer lenge. Det er det jeg vil gjøre, og det er det som er den røde tråden i alt jeg holder på med: Å selge ting som er litt unikt, som du kanskje ikke finner i andre butikker, og som folk ikke bare kjøper fordi de heter noe. Jeg prøver å utvikle meg hele tiden, og bytter ut to-tre merker hver eneste sesong. Og jeg kuraterer ikke vareutvalget opp mot geografi sånn som jeg gjorde før. Øst og vest har flytt sammen i Oslo, så nå har jeg kunder fra hele byen, og det er jeg glad for. »
— Jan Svean

Foto: Kristine Jakobsen

Tekst: Raghnhild Brochmann

  • Stikkord: fagfolk, mote, paleet, svean

Logg inn