Fransk bakekunst

Hos United Bakeries får fransk bakekunst virkelig utfolde seg til våre ganers glede. Vi har tatt en prat med daglig leder hos United Bakeries, Hans Thorne.

17/08/14

United Bakeries på Paleet er et unikt fransk boulangerie. Finner frankofile mange klassiske favoritter her?

Vår sjefsbaker er fransk og mange av våre andre bakere er franske, så svaret er helt klart JA. Her finnes franske Croissanter, Pain Au chocolat, Baguetter og Landbrød for å nevne noen få av våre franske klassikere.

Hva er fokuset. Søt bakst eller brød?

Begge deler. Vi har ett stort tilbud av hvetebakst og konditor produkter som kan nytes med en deilig kopp kaffe. På vei hjem kan du plukke med deg ett brød til frokost. 

Hva kjennetegner produksjonen av bakst fra United Bakeries, har den unike særtrekk?

Vi gjør det aller meste for hånd, vi bruker lange hviletider og kun naturlige råvarer. Det er kostbart og tungvint, men det gir produkter vi er stolte av.

Det ryktes at mange av de som jobber på bakeriet er hentet spesielt fra Frankrike. Stemmer dette?

Våre ansatte består av et stort internasjonalt team hvor mange kommer fra Frankrike.

Vil menyen endre seg gjennom året? Kommer det spesialiteter til høytider?

Vi er opptatt av å bruke de råvarene som er tilgjengelig og som smaker best i sesong. Derfor endrer utvalget seg noe gjennom året, og som vanlig kommer det mange spesialiteter til høytidene som jul og påske.

Hva er den beste måten for å nyte et nystekt brød på?

Min favoritt er nok med meierismør og nyrørt jordbærsyltetøy eller Gudbrandsdalsost. Det vekker gode barndomsminner.

Hvis du skal plukke et produkt du mener alle burde smake på, hva ville det vært?

Det er veldig situasjonsbetinget, men jeg vil gjerne slå ett slag for våre rugbrød. De har masse smak og en fantastisk holdbarhet, samtidig som de er fulle av fiber.

  • Stikkord: bakeri, karl johan, oslo, paleet, servering, united bakeries

Logg inn