Håndplukkede blomster til sommerbordet

Akkurat nå er det Peoner, grønne planter og strå som er i vinden. Bukettene skal se håndplukket ut og fargepaletten dus og naturlig. La deg friste av sommerens utvalgte blomstertrender i delikat harmoni med festbordet perfekt for sene sommerkvelder i hyggelig lag.

23/06/17

«Litt ujevne høyder og sesongens sommerstrå gir en håndplukket følelse til buketten din.»
— Kristin Resløkken Halstvedt, Floriss

Grønne fingre

Hun er blomsterdekoratørmester og har jobbet med blomster siden hun var 16 år. At hun skulle drive med blomster har hun visst siden hun var liten og stjal nøye utvalgte blomster fra naboens hage for å gi til foreldrene sine.

Nå står Kristin og plukker ut nøye utvalgte blomster fra sin egen butikk. Hun er bestemt og varsom i bevegelsene samtidig. Hun vet hva hun liker, hva hun ser for seg, men uten at denne selvsikkerheten går utover blomstenes skjøre utforming.

– Det er høysesong for Peoner nå. Akkurat nå, faktisk. Vi får våre fra Nederland. Det avhenger jo av temperatur hvor lang og tilgjengelig sesongen til de ulike blomstene er, noe som jo er ekstra fint med blomsterfaget. Det er levende ting vi jobber med.

Kristin har valgt ut flere bunker med ulike blomster. Paletten er romantisk og delikat. Det duse rosa fra Peonene blandes med litt røffere grønt og klassikeren Eucalyptus på disken.

– Jeg bruker mye Eucalyptus. Faktisk tror jeg generelt alltid det lukter litt Eucalyptus av fingrene mine. 

Å binde en spiral – slik gjør du det

 1. Finn frem en ren vase i passe høyde. Skal du ha den på matbordet bør du huske at buketten aldri bør være høyere enn at du ser personen som sitter overfor deg
 2. Ha næring i vannet. Hos oss får du alltid 2 poser næring med deg slik at du kan friske opp med ny næring når du skifter vann etter 4-5 dager
 3. Rens vekk alle blader fra stilken slik at det kun er nakne stilker i vann. Dette for å hindre unødvendig bakteriedannelse og grumsete vann. Rens gjerne alle blomstene før du går i gang med bindingen
 4. Kryss blomstene over hverandre i passe høyde i forhold til vasen og sittehøyde. Fortsett med dette til du har en stor nok bukett. For et tilfeldig uttrykk varier høydene på blomstene litt 
 5. Avslutt gjerne med noe grønt. Dette gir buketten din mer volum
 6. Hold buketten fast med en hånd mens du skrått kutter av stilkene i samme høyde med en plantekniv
 7. Når du skal binde snurrer du tråd rundt buketten et par ganger og knyter en stam knute. Skal du sette dem rett i vase trengs ikke knyting
 8. Et hot sommertips er å stikke noen strå inn i buketten for å tilføre litt ekstra volum og ordentlig sommerfølelse

Franske sommervibber

Buketten er bundet og vi går ut på det som plutselig kan minne om et blomstertorg i Sør-Europa. Kaktuser, store grønne planter og høye Hortensiaer står på rekke og rad sammen med krittvite potter mot terrazzo-gulv.

– Velkommen skal dere være! Her er det bare å slå seg løs og spør hvis det er noe.

 

Personlig touch

Sommerbuketten blir plassert midt på bordet som et naturlig midtpunkt omgitt av lysestaker og små, gjennomsiktige vaser i ulik høyde. Et tilfeldig kaos gir akkurat riktig stemning, med gjennomtenkt plass til fingermat og drikke.

Kristin kutter til små kvister med Eucalyptus som hun fester til serviettringene og plutselig er det som å være i Frankrike. En rustikk følelse med skandinaviske innslag av minimalisme utgjør sommerens lekreste bord. Akkurat passe nedpå og pyntet.

10 tips til et perfekt sommerbord:

 1. Velg et tema, enten det går på farge eller stil
 2. Sørg for at det er god nok plass rundt bordet til både dekketøy, pynt og mat
 3. Blomster! Spør gjerne ekspertene hos Floriss til råds
 4. Musikk som setter riktig stemning er alltid et pluss
 5. Linservietter og serviettringer gir ofte et bord det lille ekstra
 6. Lek med både dekketøy og ujevne høyder på detaljer og pynt
 7. Husk at det alltid er hyggelig å se alle rundt bordet når du tenker blomster og pynt. Ikke la det bli for mye
 8. Å la personligheten din skinne gjennom gjør alltid et bord mye finere enn om alt fokus ligger i å gjøre alt «riktig»
 9. Dekker du ute kan det være en fordel å unngå duk og ting som kan fly avsted i sommerbrisen
 10. Smil. Det enkleste og beste tipset i verden for en vellykket sommerfest
 • Stikkord: blomster, borddekking, dekk bord, floriss, paleet, pynt, sommerbuketter

Logg inn