Norlis bokanbefalinger til påsken

Påsken er lesehøytid. Her er Aud-Kristin og Iver fra Norli Paleet sine beste tips til hva du og resten av familien burde lese i påsken!

07/04/22

Krim:

«Dalen» av Bernard Minier (2022)
Aschehoug forlag

I en dal avskåret fra resten av verden i gruvelandsbyen Augustvives i Pyreneene blir en ung mann funnet drept og lemlestet. Den suspenderte kriminalførstebjetjenten Martin Servaz må oppklare saken i et lite samfunn som er vettskremt og rasende og hvor tilliten til myndighetene er tynnslitt. Her vil det gå kaldt nedover ryggen selv på garvede krimlesere.

 

Oversatt skjønnlitteratur for samfunnsinteresserte:

«Anarchy in the UKR» av Serhij Zjadan(2022)
Pax forlag

En intens og poetisk «road trip» gjennom Ukrainas landskap og nære historie etter Sovjetunionens oppløsning. Hovedpersonen har lagt ut på en reise for å skrive om anarkismen, men ender opp med å skrive om sin egen oppvekst i skyggen av Sovjetunionens fall. En meget aktuell og leseverdig bok i disse dager.

 

Barn (gutt/jente: 6-10 år):

«Operasjon Ninja» av Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes (2022)
Bonnier Forlag

En ny bok i serien om «Detektivbyrå nr. 2» av Jørn Lier Horst. Nok en gang må Tiril, Oliver og Otto finne ut av et mysterium i Elvestad. En Tyv har sneket seg inn i en høy bygning og stjålet en sjelden japansk bokstøtte. Men hvordan kan dette ha skjedd?

 

 

Hage og livsstil:

«Våre hagerom» av Halvor Bakke og Ingunn Anvik (2022)
Pitch Forlag

En fin og inspirerende gavebok hvor søskenparet Halvor Bakke (kjent fra «Eventyrlig oppussing m.m.) og Ingunn Anvik tar leseren med på en reise gjennom ulike hagerom. De har i sine hager i Stavern skapt seg noen frodige og unike oaser. I denne boken får vi både råd om hvordan legge opp en hage og skape store og små rom for velvære og sjelefred, samt de ulike anledningene i livet.

 

Kunst:

«A new way of seeing – The history of art in 57 works» by Kelly Grovier (2022)
Thames & Hudson

En kronologisk gjennomgang av kunsthistorien sett gjennom 57 utvalgte kunstverk. Noen kjente og noen mindre kjente. Disse verkene blir beskrevet, betraktet og satt inn i en kunsthistorisk kontekst med referanser til andre kunstverk. Vi blir oppmuntret til å se verkene med nye øyne og det fremheves detaljer som lett kan oversees. En berikende lesning.

  • Stikkord: boktips, krim, lesetips, norli, påske, påske 2022, påskekrim

Logg inn