OsloStil: Charlotte Ekholt

Charlotte Caroline Ekholt (29) drømmer fremdeles om storslåtte ball og gammel europeisk storhetstid i Wien, men kleskotymen har hun tatt med seg fra London.

21/06/16

Charlotte Caroline Ekholt jobber som modell og er PR-ansvarlig for det norske klesmerket Mardou&Dean. Med erfaring fra den internasjonale motescenen er Charlotte en jente du like gjerne kan møte på ”The Box” i favorittbyen hennes London, som på et ball i Wien.

Stilen min kan variere fra veldig konservativ til ekstremt eksentrisk. Jeg har en garderobe som er fylt med mer pynteklær enn hverdagsklær. For meg handler det mer om å være ”overdressed” enn ”underdressed”. Da jeg jobbet for Dior i London var kleskoden ganske streng. Det var det kjoler og stiletthæler hver dag man gikk på jobb. Skal jeg være ærlig så kunne jeg ønske jeg hadde vært flinkere til å ta med litt glamour inn i hverdagen min. Her i Norge kler vi oss annerledes enn i andre storbyer, litt mer anonymt og nedtonet, og jeg har nok blitt påvirket av dette.

Et stilforbilde blir vanskelig å nevne, da jeg synes det er mange flinke damer i motebransjen som kler seg utrolig godt. Jeg er veldig fan av Darja Barannik og synes hun setter sammen ting på en unik måte, og hun ser alltid classy ut. Ellers er jeg glad i 70-tallsdamene med fønet flott hår som er ganske annerledes enn det vi ser i dag. Hun yngste i amerikanske serien Dynastiet synes jeg også var utrolig kul. Ellers har jeg mange kule venner med spennende stiler, og det er ofte at vi byttelåner klær oss imellom.

«Inspirasjon henter jeg i historie og hovedsakelig spennende mennesker som har levd i tiden før oss. En bok jeg ønsker å trekke frem handler om enkekeiserinnen Cixi. »

Et favorittplagg. Skal jeg nevne én favoritt må det bli en veske fra Dior jeg fikk siste dagen jeg jobbet for dem i London. For meg representerer denne en tid med mye hardt arbeid og fantastiske opplevelser i min favorittstorby. Jeg er også veldig glad i en ring jeg fikk av moren min som er fra da hun bodde i Frankrike på 70-tallet. Den har en art-deco fasong og en liten safir, og jeg elsker tanken på at jeg bærer med meg litt av hennes minner fra utallige opplevelser rundt omkring i Europa.

Det siste jeg kvittet meg med var en blazer jeg lånte bort til en venninne for hele syv år siden. Kort fortalt mistet hun den over bord på en båt på en MTV fest under filmfestivalen i Cannes. Den blazeren har jeg tenkt veldig mye på, og jeg savner den faktisk den dag i dag.

Inspirasjon henter jeg i historie og hovedsakelig spennende mennesker som har levd i tiden før oss. En bok jeg ønsker å trekke frem handler om enkekeiserinnen Cixi. Hun kuppet makten etter keiseren døde i Kina og åpnet landet for vestlig handel, det vil si at hun egentlig åpnet Kina for verden. Hun var en utrolig sterk kvinne, og vi må huske på at dette er på den tiden hvor kvinner enda måtte sitte bak et forheng når de skulle være i samme rom på møter med menn.

Hvis jeg skulle velge en tidsepoke og et geografisk område ville jeg valgt å leve på 1800-tallet, og det også en av grunnene til at jeg tok utveksling til Wien i Østerrike da jeg hadde muligheten på universitetet. Tenk å bo et i land hvor folk går med hatter, bruker hest og vogn, og går på ball i keiserens vinterpalass. De lever i en helt annen tid, og er mye mer formelle. Andre alternativer er Paris på 1920-tallet eller kanskje New York på 70-tallet, selv om det var litt farlige tider. I Paris ville jeg levd for kunsten, for menneskene og samtalene rundt middagene, å kunne ha på seg flapperkjole uten å være på kostymefest, og å kunne drikke champagne fra flyteglass til jazzmusikk. Bare tenk å leve i Paris under gullalderen!

Det jeg craver for øyeblikket er å få arrangert tidenes sommerfest på Oscarshall på Bygdøy. Det er helt magisk sted jeg anbefaler alle å dra innom nå som det er åpent for sommeren. Jeg vil også gjerne ta en tur til London for å se den nye egyptiske utstillingen på British Museum, og kommer heller ikke utenom å ønske meg bading, grilling og softis i sommer.

Hvis jeg hadde én ekstra time i døgnet ville jeg brukt den på å besøke farmoren min på 95 år og gudmoren min på 93 år. Jeg ville drukket te med dem en ekstra halvtime hver eneste dag. Jeg er så heldig at jeg har noen fantastiske kvinner i livet mitt som er født rett etter 1. verdenskrig, og har levd gjennom 2.verdenskrig, og dette i en tid før internett og alt det vi kjenner til i dag var oppfunnet.

Mest spilte på telefonen: Miles Davis, Erykah Badu og Hocus Pocus.

Av: Fredrik Austad

  • Stikkord: charlotte ekholt, oslo, oslostil, paleet, stil

Logg inn