OsloStil: Danby Choi

Danby Choi er en travel 23-åring som lenge har vært involvert i det kreative Oslo-miljøet. Med et eget magasin og flere publiserte debattinnlegg, er han en sterk stemme i populærkulturen.

04/10/16

Danby Choi (23) er kjent for å være en fyr med mange baller i luften. Han har allerede rukket å utgi magasinet Subjekt, og har jobbet noen år i musikkbransjen med blant annet Oslo World Music Festival, P3 og Hove Festivalen. Danby lar seg inspirere av kulturarver og tradisjoner, og har et nært forhold til det italienske motehuset Gucci.

Stilen min beskriver jeg som konseptuell. Det er bedre å ta antrekket fullt ut, enn å gjøre noe halvveis eller prøve på ”en ny vri”. Selv om jeg ikke alltid klarer å leve opp til det, så er et av målene mine å matche veggene med det stedet jeg ender opp på. Det viser en slags kulturell forståelse for anledningen man kler seg etter. Jeg er mer inspirert av genuine kulturer enn appropriert kultur, og ønsker å la tradisjoner være tradisjoner. Jeg hater fusjoner.

Jeg ønsker å signalisere et passende uttrykk til en hver gitt anledning gjennom måten jeg kler meg på. I løpet av en dag kan jeg ha jobbet innenfor fire forskjellige kompetanseområder for fire forskjellige kunder, i fire forskjellige bransjer. Dette gjør at jeg noen ganger har på meg fire forskjellige antrekk i løpet av samme dag. Du vil for eksempel ha på deg noe helt annet når du skal i møte med en frivillighetskoordinator på et asylmottak, enn når du skal treffe en champagnesponsor.

Jobb er tilnærmet lik hverdag for meg, da jeg er sjef for min egen lille bedrift. Av den grunn er det ikke noe forskjell på hvordan jeg kler meg på jobb eller til hverdags. Når du tror jeg bare danser en random lørdag på The Villa eller Jaeger, så tar du feil. Jeg er på bransjetreff.

Hvis jeg skal nevne et stilforbilde må det bli Rihanna. Hun er den popstjernen i verden med best stil gjennom tidene. Rihanna har den desidert beste gjennomførte estetikken, både i lydbildet og det visuelle utrykket. Åse Kleveland er også flott.

«Ingen har vel hatt det bedre enn oss i Oslo for øyeblikket? »

Jeg ville ikke valgt å leve i en annen epoke eller et annet geografisk område. Ingen har vel hatt det bedre enn oss i Oslo for øyeblikket? Det er ikke så viktig for meg å vær en del av adelen i Frankrike på 1700-tallet, at jeg legger fra meg verken velferden eller samtiden. Om jeg måtte velge, ville jeg heller valgt en nær fremtid. Det gjelder om vi hadde bygget lyntogskinner fra LA til Seoul via Oslo, som er de tre favorittbyene mine.

Favoritter i garderoben min må være et par sorte loafers fra Gucci, fordi jeg mener de går til alt, og et Salvatore Ferragamo belte. Jeg liker også et par stygg-fine Gucci sneakers som jeg har arvet av broren min.

Jeg føler meg mest hjemme i min egen leilighet. Jeg flyttet fra Grünerløkka til en klassisk gård på Torshov i april tidligere i år, og kunne ikke vært mer fornøyd. Det er virkelig ingen andre steder i Oslo jeg vil bo akkurat nå. På soverommet mitt har jeg lagt vegg-til-vegg-teppe, som jeg mener er verdens mest undervurderte interiør. Når jeg dør, vil jeg at noen skal legge vegg-til-vegg-teppe i bunnen av urnen.

Jeg har en veldig variert musikksmak. I løpet av en dag kan jeg være innom Tysk techno, amerikansk acid house, sør-afrikansk jazz, nigeriansk afrobeat og amerikansk pop. Her kommer tre tilfeldige fra min topp 100-liste: Fela Kuti & Roy Ayers med ”2000 Blacks Got to Be Free”, Kelela med ”Rewind” Og ”Cosmique Arab” av Boyz in the Oud.

En kulturell opplevelse som har inspirert meg var da jeg jobbet ett år som kommunikasjonsansvarlig for Oslo World Music Festival. Jeg har tidligere jobbet eksternt for dem i fem år, og mener at dette er den kuleste festivalen vi har i Oslo. Det å ha tilgang til de tretti til førti konsertene som festivalen arrangerer årlig har vært en ære. Hugh Masekela i Oslo konserthus var en opplevelse som lærte meg å virkelig sette pris på musikk.

Dersom jeg hadde én ekstra time i døgnet ville jeg brukt den til å drikke en herlig chai latte med cappuccino-dryss på.

Av: Fredrik Austad

  • Stikkord: danby choi, oslo, oslostil, paleet, stil

Logg inn