OsloStil: Esra Røise

For Esra er stil personlighet. Hun beskriver Oslo som elsk, hat og akkurat passe stor. Hun er illustratøren med tungvektere som Vogue og Stella McCartney på merittlisten. Hun er dama alle skulle ønske de hadde tegnehånden til. Hun er Esra Røise.

30/03/17

«Oslo er lite nok til at du kjenner mange, men samtidig stort nok til at en kan forsvinne litt om en vil.»
— Esra Røise

Du har garantert sett tegningene hennes. I et magasin, på en plakat, i Oslo eller i utlandet. Alle vil ha en bit av Esra Røise. Hun startet egen bedrift som nyutdannet illustratør for snart 8 år siden. Siden da har det bare gått en vei. Oppover.

Stil er det mer eller mindre bevisste valget om hva du tar på deg om morgenen, som på en god dag sier noe om hvem du er, eller vil være. For meg henger stil dog først og fremst sammen med personlighet. Det du har på deg er jo bare klær, men det er mennesket under plaggene, hvem man er, som gjør klærne interessante.

Jeg bor på Tøyen. Dette er delen av byen som har vokst seg til å bli en av mine favorittsteder. Botanisk hage har alltid vært en klar favoritt, og nå som jeg bor i nabolaget er jeg der sikkert minst en gang i uka. Det har skjedd mye på Tøyen de siste årene. Spisesteder og barer har poppet opp og området har blomstret. Nå mangler jeg bare en dyrebutikk og en kunstmateriell-sjappe, så trenger jeg aldri å bevege meg utenfor bydel Gamle Oslo.

Esra jobber hjemmefra. Hun vurderte å gå inn i et kontorfellesskap, for å se folk, men landet på at hun jobber best hjemme. Hun beskriver klesstilen sin som en tretten år gammel gutt med masse bling. Esra elsker statement-bling.

Oslo for meg er elsk og hat. Det er byen jeg har bodd de siste 15 årene, stedet jeg elsker å reise fra og elsker å komme tilbake til. Oslo er akkurat passe stort. Lite nok til at du kjenner mange, men også stort nok til at man kan forsvinne litt om man vil.

Hvis Oslo hadde vært en låt: «There is a light that never goes out» av The Smiths for elsk, og «Doom Town» av Wipers for hat.

«Hvis jeg skal beskrive stilen min kan jeg nok ikke si annet enn 13 år gammel gutt med en lidenskap for bling.»
— Esra Røise

Jeg shopper egentlig mest på internett. I Oslo er jeg glad i KollektedBy, Velouria Vintage, Kemt, Hunting Lodge, Heaven Scent, og YME.

Akkurat nå føler jeg meg sjukt heldig som har fått muligheten til å jobbe med utrolig mange spennende og bra folk. Å få jobbe med mennesker som brenner for faget sitt er alltid inspirerende.

Henne aller beste minner omhandler å sykle rundt i Oslo om sommeren, og en stor bryllupsfest i en bortgjemt hage i Oscarsgate. På minussiden står hundrevis av visninger i hele byen, for så å tape alle budrundene.

Jeg synes det hadde vært fint om Oslo kunne bremse litt, egentlig. Steder som er med på å gi byen personlighet og sjel rives ned til fordel for strømlinjeforma, knøttsmå leiligheter over hele byen. I tillegg blir det blir mindre rom for alternativ kultur. Jeg synes med andre ord Oslo burde bli flinkere til å ta vare på de kulturskattene som allerede eksisterer her. Alt som har kulturell og økonomisk kapital må ikke ligge i Bjørvika. På den andre siden er jeg spent på det nye Kulturhuset som åpner på Youngstorget i disse dager.

Topp 4 i Oslo:

Botanisk Hage fordi det er terapi å gå i palmehuset når det er kaldt og grått ute 90% av året. Izakaya på St.Halvards plass for digg mat og drikke. Biblioteksbaren på Bristol for cocktails i dype skinnsofaer eller bare halvdekadent brunsj. Ekebergaparken der man kan titte innom James Turell’s «skyscape» og glemme helt hvor i verden man er.

 

Tekst: Redaksjonen | Foto: Stephen Butkus

  • Stikkord: esra røise, oslo, oslostil, paleet, stil

Logg inn