OsloStil: Maria Riis Rasmussen

Når hun ikke lufter bare ben og nattbader i Oslofjorden, leter hun etter inspirasjon på internett og jobber med sosiale medier i reklamebyrå. Maria Riis Rasmussen (27) føler seg best når snøen smelter og hun vet at livet fra da av bare blir bedre og bedre.

04/04/18

«Jeg har vært innom dreads og helsvart garderobe, super-70-tallsstil med mormors buksedresser og Farrah Fawcett-sveis, og en veldig damete periode der jeg utelukkende gikk med skjørt»
— Maria Riis Rasmussen

Hun vokste opp, eldst av fire søsken, i sørlandskopien Vollen i Asker. Med estetikk og mote som hobby – og en Art Director-utdannelse fra Westerdals – gikk hun rett ut i motebransjen etter studiene. Hun var innom både Vixen og FWSS (Fall Winter Spring Summer) før hun byttet bransje. Nå bor hun blant veggklatrende monsteraer og en deltidssamboende mann på St. Hanshaugen og jobber med performance marketing – noe «litt mindre kreativt så hun får overskudd til å være mer kreativ på et mer personlig plan».

Stilen min kan variere ekstremt mye fra dag til dag. Et antrekk som funker mandag kan få meg til å føle meg uvel og rar torsdag. Basen i garderoben min er hvit, svart og beige med innslag av blå denim. Jeg har et fast knippe smykker i gull og sølv som jeg bruker hver dag: en enkel signet-ring i sølv fra Tom Wood og en gravert ring i gull som er arvegods. Stilen min er ukomplisert og feminin, men ikke for søt.

«Hadde jeg hatt mer penger, hadde jeg bare handlet på Ensemble, YME og Reformation. Kjolene fra Réalisation Par er favoritter som jeg bor i hele sommeren. Et mål i livet er å eie hele sortimentet deres»
— Maria Riis Rasmussen

Jeg er superfornøyd med at 90-tallets sexy minimalisme holder stand, og liker godt alt det hvite og beige som trender for tiden. Solbriller er kanskje mitt favoritt-tilbehør – jeg har altfor mange allerede – så jeg elsker de smale og rare brillene vi ser mye av nå. Det skal ikke mer til enn et par kule solbriller for å løfte et ellers kjedelig antrekk.

Highstreet-favorittene mine er & Other Stories og Weekday. Stilen min har blitt mer moden med årene, så jeg velger mer klassiske snitt og er mer kvalitetsbevisst enn før. Jeg shopper også mye vintage. Mitt beste kjøp er en fuskepels i burgunder jeg fant på Etsy for mange år siden. Den er enkel i formen, men har samtidig brede 80-tallsskuldre som gjør den rar.

Mormor er et stilikon for meg, hun går nesten utelukkende i blå denim, beige og hvitt. Hun har landet på at det er det som funker for henne – og det synes jeg er kult.

Vår-spillelisten min inneholder alt fra Arctic Monkeys og Led Zeppelin til Rihanna og Linni. Jeg er flink til å la meg inspirere og begeistre av helt dagligdagse ting – og nå er det snart tid for bare ben og fine sko. Det inspirerer meg. Jeg føler meg alltid fantastisk når snøen smelter og jeg vet at det fra da av bare blir bedre og bedre.

Det beste med Oslo er kombinasjonen av by og fjord. At alt jeg vil gjøre er innen gangavstand. Oslo er best på sommeren – jeg kan ikke vente til å nattbade på Sørenga etter å ha vært på byen, sykle på bysykkel, spise småmat og drikke drinker på Izakaya, sikle på og shoppe fine ting, sykle til Bygdøy for å bade.
Jeg gleder meg til å gå med lette klær og solbriller, ha solbleket hår, dra på Øya, hente blåskjell i fjorden, ta båten ut til øyene og sitte ute og drikke vin til langt på natt. Ingenting slår den stemningen og energien Oslo har på en varm sommernatt.

Maria har på seg klær fra SVEAN (ACNE og Moiré) og YME (Ganni, Stand og Off-White)

  • Stikkord: maria riis rasmussen, oslo, oslostil, paleet, stil

Logg inn