OsloStil: Maya Vik

Artisten møter oss med regndråper i håret. Hun har tatt båten inn fra Nesodden. Før hun dro hjemmefra hadde mannen hennes spurt om hun virkelig skulle ha på seg den toppen der. Ja, hadde hun svart før hun slang trench-coaten over skulderen og lot regnet herje med krøllete hår.

05/05/17

Alle antrekk på bildene i artikkelen er fra Kiman Woman, SVEAN eller YME.

«Å reise inn til byen min, og bare ha litt tid til meg selv, er noe av det beste med å ha flyttet over fjorden.»
— Maya Vik

Stil er å våge og skille seg ut. Vise personlighet gjennom det en har på seg. Mannen min synes kanskje det ser ut som jeg er dratt ut av Ringenes Herre, men jeg, jeg digger toppen med cut-outs i velour.

Jeg bor på Nesodden. Akkurat flyttet dit, faktisk. Nå som jeg bor der har Oslo blitt litt som Manhattan, mens Nesodden blir som Williamsburg. Neida. Det er vel å romantisere det, men Oslo er fortsatt byen min. Det vil den alltid være.

Småbarnslivet tatt litt overhånd de siste månedene, kombinert med emigrasjon over fjorden. Fra asfalt til suburbia. Plutselig så hun Oslo fra et nytt perspektiv. Fra Tøyen til landlige omgivelser. Fra fete klubb-giger i LA til å være mamma for datteren Lotte på 9 mnd.

Lotte er den kuleste lille personen jeg kjenner. Hun siler ut hva som er viktig for meg her i livet.

Hvis Oslo hadde vært en låt: Jeg har en låt som heter «Oslo knows.» Ja, det måtte blitt den.

Jeg shopper helst på YME, Acne, H&M, Velouria Vintage i Oslo. Ellers er jeg en særdeles god vindusshopper.

Topp 4 i Oslo: Lukten av blomstene når sommeren kommer i Botanisk Hage. Jeg jobber i Oslo Records studio som ligger ved Akerselva og Mølleparken. Å gå en tur langs elven innimellom jobbing i studio hjelper alltid på kreativiteten. Sentralen eller Izakaya for mat og drikke. Ellers liker jeg å ta med Mac’en til MESH for å jobbe på dagtid.

Akkurat nå jobber jeg med nye låter til et album, jobber i Oslo Records, i tillegg til at jeg ska plante en hekk i hagen mens jeg slapper av litt på bassen i pausene.

Det feteste jeg har gjort som artist er en klubb-gig i LA på Funkmosphere, klubbkonseptet til Dâm-Funk. Han må være nåtidens største funk-stjerne. Med han og andre hardcore funkstere på første rad spilte vi det beste vi har spilt noensinne. Props til Marius Simonsen og Haakon Marius Pettersen for det. Det var enormt fett!

«Jeg liker når klær er litt "gøye." Plagg som gjør meg glad går jeg med uansett om de er i trendbildet akkurat nå eller ikke.»
— Maya Vik

Oslo er aller best under varme sommerdager. Med turer til øyene i Oslofjorden etterfulgt av konserter på Øya-festivalen. Og Prince-konsert i Oslo Konserthus. Uten tvil den beste konsertopplevelsen du kan få.

En hemmelighet: I forrige uke kjørte jeg til McDonalds på E6 et sted for å kjøre på McDrive. True story!

  • Stikkord: maya vik, oslo, oslostil, paleet, stil

Logg inn