OsloStil: Nicholay Tehrani

Nicholay Tehrani (33) lar seg inspirere av det glamorøse 50-tallet, menn i smoking og Dry Martini. Med en forkjærlighet for historie og tidligere epoker er han ikke redd for fremtiden, men ser frem til å eldes med verdighet.

24/11/16

Tehrani er som oftest å se i en velsydd dress og et par pene skinnsko i gangene på kontoret. Daglig leder for konsulentselskapet Navigio forteller at det er viktig å vise en profesjonalitet i måten man kler seg på ovenfor kunder. Når arbeidsdagen er over blir stilen langt mer avslappet.

«Det er bare positivt om jeg fremstår litt eldre enn hva jeg egentlig er.»
— Nicholay Tehrani

Stilen min vil jeg beskrive som litt preppy, men fortsatt ganske avslappet. Det er viktig for meg å være presentabel ovenfor kundene mine på jobb, men når jeg først kommer hjem tenker jeg ikke så mye over hva jeg tar på meg. Jeg er glad i denne sesongens farger, og hvis jeg åpner garderoben min er det mye plagg i blå og brune toner.

Jeg ønsker å signalisere profesjonalitet med måten jeg kler meg på, og jeg vil utstråle at jeg har en form for tyngde. Det er bare positivt om jeg fremstår litt eldre enn hva jeg egentlig er!

Hvis jeg skal nevne et stilforbilde vil jeg si designeren Ralph Lauren. Han begynner å bli en god del år gammel, og jeg synes han eldes med en fin verdighet. I samme kategori vil jeg nevne min egen bestefar. Han er en veldig klassisk mann, og har ofte på seg doble mansjetter, og klassiske detaljer fra en svunnen tid, som f.eks strikker som holder oppe skjorteermet.

Jeg blir inspirert av mennesker som brenner for det de driver med. Om det er kaffebønner, mat, mote eller business, så spiller ikke det noen rolle. Det viktigste er at de har ambisjoner og driv.

Ett av mine favorittplagg må være en klassisk hvit-og blåstripete oxfordskjorte fra Polo Ralph Lauren. Denne modellen har jeg hatt i mange år, og jeg tror det er fjerde gangen jeg bytter den ut for en ny versjon. Skjorten har jeg på meg når jeg skal kose meg hjemme, for eksempel om jeg drikker kaffe i sengen på en lørdag. Den reflekterer kanskje stilen min i sin helhet: enkel og avslappet, og på ingen måte utfordrende.

«Jeg blir inspirert av mennesker som brenner for det de driver med. Om det er kaffebønner, mat, mote eller business, så spiller ikke det noen rolle. »
— Nicholay Tehrani

Noe jeg angrer på at jeg ikke kjøpte er en klokke jeg tittet på hos Bjerke. Modellen er fra Omega  og heter ”Speedmaster – Dark Side of the Moon”. Jeg droppet å anskaffe meg den sist jeg var innom, og nå har den steget enda mer i pris.

Når det kommer til musikk har ikke smaken min forandret seg mye med årene. Både stilen og musikksmaken min er litt old fashion. Jeg går alltid tilbake til Motown- perioden med Stevie Wonder, Jackson 5, Diana Ross, og den yngre versjonen av Michael Jackson. Ellers hører jeg mye på klassisk musikk når jeg jobber, og en del på opera.

Hvis jeg skulle velge en epoke å reise tilbake til og et annet geografisk område tror jeg det måtte blitt New York på 50-tallet. Jeg har veldig lyst til å arrangere et klassisk cocktail party med menn i smoking og damer i fine kjoler, med inspirasjon fra Waldorf Astoria på denne tiden.

En kulturell opplevelse som har inspirert meg er en tresnittutstilling som var på Nasjonalgalleriet for noen måneder tilbake. Familien vår driver et trykkeri hvor det brukes mye tresnitt, så dette er noe jeg har vokst opp med. Jeg er veldig fasinert av teknikken og teksturen i treet. Vi lever i en tid hvor det produseres og distribueres mye innhold i alle mulige digitale kanaler, men tresnitt-teknikken er noe som er permanent. Den samme egenskapen fasinerer meg ved skulpturer som ofte lages i materialer med tanke på langsiktighet.

Jeg føler meg hjemme når jeg er med mennesker jeg er glad i, og familie er veldig viktig for meg. Jeg føler meg også veldig hjemme i leiligheten til samboeren min og meg. Vi er glade i å reise, men da handler det mer om hvem man reiser med enn selve destinasjonen.

Hadde jeg hatt en ekstra time i døgnet ville jeg brukt den på å lese mer skjønnlitteratur. På jobb leser jeg for det meste faglitteratur, aviser og magasiner. Ellers er jeg veldig glad i å lage mat når jeg har tid, og det asiatiske kjøkkenet er kanskje en favoritt.

 

Av: Fredrik Austad

  • Stikkord: Nicholay Tehrani, oslo, oslostil, paleet, stil

Logg inn