En kulturell opplevelse som har satt spor i meg var da jeg reiste rundt i Japan i 2015. Jeg gikk psykologi på en folkehøyskole, og vi ble veldig godt kjent med studenter på et universitet i Kyoto. Vi fikk lære veldig mye om kulturen deres, men det som inspirerte meg mest var hvor interesserte de var i det vi presenterte fra Norge. De plukker med seg elementer fra andre kulturer, og tar dem i bruk i sin egen hverdag. Jeg husker en dag jeg møtte på en stor irsk festival i Tokyo. Det var St Patrick’s Day, og borgerne hadde kledd seg ut som irer for å holde en stor fest. Dette har absolutt ingenting å gjøre med Japan, men når man ser hvor dedikerte de er i å lære mer om verden, så kan man forstå hvorfor de kommer så langt som de gjør.

Hvis jeg hadde en ekstra time i døgnet ville jeg brukt den på å være mer produktiv. Vi er på skolen ti til tolv timer om dagen, men jeg kunne absolutt trengt en ekstra time. Hvis jeg skulle puttet den inn et annet sted, så måtte det blitt på morgenen. Å få en rolig start på dagen kan bety mye.