Skjønn i sommer: Ekspertens beste tips

Sommeren er her, og det er på tide å friske opp skjønnhetsrutinene for å oppnå en strålende og beskyttet hud. Enten du skal på stranden, tilbringe tid i byen, eller bare nyte late dager i solen, er det viktig å ta vare på huden, håret og neglene dine. Her deler vi de beste tipsene for en skjønn sommer, inkludert glød, fuktighet og de nyeste trendene.

03/06/24

Glødende vakker og sunn sommerhud

Sommeren kan være hard på huden, og Helene understreker viktigheten av å gi huden rikelig med fuktighet og beskyttelse.

– Tilfør huden masse fuktighet i form av fuktserum og god solbeskyttelse. Rens huden godt etter du har vært i solen, og avslutt med en avkjølende krem eventuelt en aftersun, tipser hun. Dette vil ikke bare holde huden din sunn og hydrert, men også beskytte den mot skadelige UV-stråler.

For å få den beste sommergløden, foreslår Helene å bruke produkter som gir næring til huden fra innsiden.

– Bruk produkter med vitaminer, peptider, niacinamide etc. som gjør huden glødende fra innsiden og at huden får den shiny overflaten.

Sminketips i varmen

Sommeren krever en annen tilnærming til sminke, ifølge Helene. Hun anbefaler å bruke minimalt med makeup og å fokusere på produkter som tilfører fuktighet.

– Velg lette produkter med masse fuktighet, for at huden skal se sunn og fresh ut. Ansiktskrem med litt farge kan være nok, for så å påføre litt solpudder for å gi gløden.

For å sikre at sminken holder seg på plass gjennom varme dager, er det viktig å bruke en god setting spray og å påføre spraysolkrem over makeupen i løpet av dagen. Avslutningsvis deler Helene at hun sverger til ett sminketriks for å sikre sommerlooken, nemlig lipgloss!

Duften av sommer

Parfyme er en viktig del av sommerfølelsen, og noen dufter gjentar seg år etter år.

– Om sommeren er det gjerne kokos og vanilje det går i, forteller Helene. Hennes personlige favoritt er Clean sin nye Malibu Beach, som hun beskriver som en duft som minner henne om barndommens somre. Denne friske og nostalgiske duften er perfekt for varme sommerdager.

I tillegg trekker hun frem den nye duftserien fra DKNY. Disse duftene tar utgangspunkt i cocktails, som definitivt gir sommervibber.

Sunt sommerhår og vakre negler

Håret trenger også litt ekstra pleie om sommeren, da varmen og sollys også virker dehydrerende på håret.

For å holde håret sunt og glansfullt, bruk en fuktighetsgivende shampoo og balsam, samt en leave-in conditioner eller hårolje for ekstra beskyttelse mot solen. Eller dekk til håret med et trendy sjal, på de mest solfylte dagene. Det kan også være lurt å unngå å bruke varmeverktøy så mye som mulig, og la håret lufttørke for å redusere skade. Ved å følge disse enkle rådene kan du sikre at håret ditt holder seg sunt og vakkert gjennom hele sommeren. Hos Adam og Eva får du rådene og pleien du trenger for å ivareta håret gjennom sommeren.

Prikken over i´én

En enkel manikyr kan gjøre underverker for sommerlooken din. Velpleide negler gir et friskt og ryddig utseende som kompletterer sommergløden.

For en rask og enkel manikyr, fil neglene i en jevn form, bruk en nærende neglolje, og avslutt med en fuktighetskrem for hendene. Eller ta turen innom Escape by Lakkbar og få neglene gjort på en profesjonell måte som holder lenge.

Når det gjelder neglfarger som trender i sommer, er lyse pasteller og friske, klare farger populære valg. Pasteller som myk rosa, mintgrønn, og lavendel er veldig populære nå, det samme gjelder livlige farger som korall, turkis og solgul. Disse fargene gir en leken og frisk touch til enhver sommerlook.

 

 

  • Stikkord: gød, makeup, skjønnhet, sminke, sommer, sommerglød, sommerhår, sommerhud

Logg inn