Slik feirer du 17. mai med stil

Nasjonaldagen er en feiring av Norges grunnlov og selvstendighet, og det er også en anledning til å samles med venner og familie. Karl Johans gate pyntes med flagg og blomster, og det myldrer av festkledde mennesker. Da gjelder det å finne den perfekte kjolen og det riktige antrekket.

29/04/24

Finn kjolen som får deg til å stråle på Norges nasjonaldag.

Mini, midi og maxi

Midi-kjoler har virkelig gjort et stort comeback de siste årene, og det er en trend som fortsetter å dominere motebildet. Disse kjolene, som har en lengde som vanligvis strekker seg til nedsiden av leggen, er perfekte for 17. mai-feiringen. De gir et elegant og sofistikert preg samtidig som de er komfortable å bevege seg i. En midi-kjole i en flatterende passform og i en farge som hvit, blå, eller en myk pastell, vil være et tidløst valg, som vil se fantastisk ut på nasjonaldagen.

For de som foretrekker en mer romantisk og feminin stil, kan en kjole med kort skjørtelengde være det perfekte valget. Disse kjolene har ofte mye volum og bevegelse, og de skaper et lekent uttrykk.

Til slutt har vi de fotside kjolene, som er mer bohemske i uttrykket, med god skjørtevidde og mye bevegelse i stoffet. Skal du i hagebryllup i sommer, vil det være en gyllen mulighet til å investere i en kjole som fungerer til begge anledninger.

Vårfarger og blomstermønster

Når det gjelder fargevalg, er pastellfarger alltid populære om våren, og de passer perfekt til 17. mai-feiringen. Myke nyanser av rosa, fersken og lyseblått, gir et friskt og feminint uttrykk, som passer godt til den glade stemningen på nasjonaldagen. Samtidig er det ingenting som slår de klassiske nasjonalfargene rødt, hvitt og blått, som alltid er et sikkert valg for 17. mai.

Blomsterprint er også et tidløst valg for 17. mai, og det er en trend som alltid kommer tilbake når våren kommer, så her har du mulighet til å gjøre et bærekraftig kjøp som vil vare i årevis fremover. En kjole med et delikat blomsterprint i lyse farger vil være perfekt for å feire vårens ankomst – og du vil blomstre om kapp med dekorasjonene langs Oslos hovedgate.

Uansett hvilken stil eller trend du velger å omfavne, er det viktigste at du føler deg komfortabel og selvsikker i kjolen din. 17. mai handler om å feire Norges nasjonaldag sammen med venner og familie, og det viktigste er å nyte dagen og alt det den har å tilby. Så finn den perfekte kjolen, som passer din personlige stil og gjør deg klar til å feire.

Lindressen, en favoritt til herre

Når det gjelder herrebekledning til 17. mai, står menn ovenfor valget mellom tradisjonelle antrekk som bunad, den klassiske mørke dressen, eller mer trendy alternativer som casual-chic antrekk. Lindressen kan på mange måter huke av for både trendy og klassisk, og er det perfekte valget for en tidløs og sofistikert stil.

Lindressen er ideell for utendørs feiringer på vår og sommerhalvåret.  Den gir et formelt utseende, samtidig som den er komfortabel å ha på seg og mer laidback i uttrykket enn den mørke dressen. Med sitt lette og pustende stoff er lindressen et godt alternativ på solfylte dager. Du kan også eksperimentere med lyse og fargede varianter.

Flere og flere menn velger i tillegg å leke seg litt mer med styling – og styler antrekkene med både armbånd, slips og tørkler litt utenom det vanlige. Få hjelp hos våre herrebutikker til årets 17. mai-antrekk, og sikre deg den perfekte 17. mai-looken som passer din personlige stil.

Det lille ekstra til feiringen

Ønsker du en spesiell hårstil på dagen kan du komme innom Adam og Eva for råd, klipp, eller styling dagene i forveien. Snakk også med de ansatte hos Floriss om hvordan du kan bruke friske blomster i håret på feiringen. De kan festes i hårknotter, brukes i krans, eller flettes inn for en feminin og naturlig look. På bordet kan blomsterarrangementer i nasjonalfargene være et flott blikkfang.

 

Se at søljene er i god stand før selve dagen

Når det gjelder vedlikehold av søljer, er det viktig å behandle dem med forsiktighet for å bevare deres skjønnhet og verdi. Søljer bør rengjøres regelmessig med egnet sølvpussevæske for å fjerne smuss og oksidering. Det kan også være lurt å oppbevare søljer i en myk pose eller et smykkeskrin når de ikke er i bruk for å beskytte dem mot riper og skader. Å investere i kvalitetssølv er en langsiktig investering, da søljer ofte har sentimental verdi og kan gå i arv gjennom generasjoner. Ved å ta godt vare på søljer, kan man nyte deres skjønnhet og historiske verdi i mange år fremover.

Trenger du hjelp med søljene dine kan du ta turen innom Gullsmed Heyerdahl hos oss. De kan gi råd om behandling og hjelp med rens. Her finner du også et nydelig utvalg nye kvalitetssøljer til bunaden!

  • Stikkord: 17. mai, 17. mai-kjole, damemote, kjoler, mote, oslo, oslostil, vårmote

Logg inn