Våre beste Oslo-tips

Solen steker, uteserveringene fylles opp og Oslofjorden blir et avkjølende basseng. Her er våre beste tips til Oslo-sommeren!

24/06/20

Et nattbad på Frognerbadet, en solrik sommerkveld på en av holmene i Oslofjorden eller et dypdykk i en av verdens beste platesjapper. Om sommeren våkner Oslo til liv – byen føles større, gatene bredere, og lokalbefolkningen blir stoltere. Aktiviteter man kanskje har glemt kommer tilbake i minnet. Oslo-sommer er aldri en dårlig idé.

Frognerbadet. Oslos største utendørsbasseng. Et 50 meters basseng, timeteren, is og badevakter. Det perfekte stedet for krumspring med familien, vennegjengen eller alene på varme sommerdager. PS: Husk å kjøpe billetter i god tid i forveien. Middelthuns gate 28.

Paleet. Naturligvis. Oslos prisbelønte handlested, med sin store matkjeller og inviterende uteservering, to etasjer med faghandlere og motekonsepter. Trenger du badetøy? Solkrem? Nye sko til alt du skal oppleve i Oslo i sommer? Karl Johans gate 37-43.

Slottsparken.  Lag ditt eget etegilde. Stikk innom din nærmeste kolonial (Gutta på Haugen, Maschmanns, Flaneur eller Mathallen) og kjøp inn proviant for en hel dag under solen. Her kan man både bruke tiden på å observere fuglearter såvel som menneskearter. Bobler, en god juice eller iskaffe fra United Bakeries hos oss, hjelper også, så klart. Slottsplassen 1.

Karl Johans sommerservering. Uteservering i Oslos hovedåre. Utenfor Paleet kan du akkurat nå besøke Oslos største uteservering, også omtalt som Oslos eneste Piazza. Om det skulle regne (det kan skje), kan du ta turen inn til oss og ned i matkjelleren for å smake på Europas beste pizza fra Pizza Crudo. Eller gå for mexikanske favoritter hos Taqueria. Karl Johans gate 37-43.

KOK Oslo. De flytende badstubåtene gir deg muligheten til å nyte en dampende varm sauna og et forfriskende bad i Oslofjorden – året rundt. Du har god utsikt til sjøen gjennom store vinduer og kan svette ut stress og bekymringer ved vedovnen før du hopper ut i det friske vannet. Langkaia 1.

Fuglen. Kaffe på dagtid og drinker på kveldstid. En merkverdig kombinasjon av vellagede drinker og lyden av biler som suser forbi, inn i Ibsen-tunnelen. Ettermiddager blir om til sene sommerkvelder. Drink-menyen er en nøysommelig utprøvet kombinasjon av klassiske og innovative drinker i regi av Fuglens bartender. Universitetsgata 2.

Katla. En favoritt fra den islandske kokken Atli Mar Yngvason i Universitetsgata 12. Oppkalt etter en av de største vulkanene på Island holder restauranten temperaturen oppe med et åpent kjøkken med tilberedning av mat over åpne flammer, høy puls og uformell atmosfære. Universitetsgata 12 – kun en kort spasertur fra Paleet.

Astrup Fearnley. Den internasjonale samlingen av postmoderne verker har i mange år preget tilbudet av kunst for Oslos innbyggere. Navn som Tom Sachs, Matthew Barney og Jeff Koons har både stilt ut og blitt kjøpt av Oslos toneangivende kunstinstitusjon. Etter å ha vært koronastengt åpnet museet 16. juni, med blant annet en utstilling av afrikansk samtidskunst. Strandpromenaden 2.

Sentralen. Tidligere Christianias Sparebank har blitt omgjort til et møtepunkt i Oslo sentrum bestående av en restaurant, en kafé, kontorlokaler og møterom. Her kan du nyte en variert meny komponert av Michelin-kokk Even Ramsvik. Det anbefales å forsyne seg grådig av flere småretter for en smak av alt. I 3. etasje ligger det en cocktailbar med det betegnende navnet ”Gullbaren”. Sentralen har også et stort sommerprogram verdt å sjekke ut. Øvre Slottsgate 3.

SALT Art & Music. Et nomadisk kunstprosjekt som har blitt en populær arena for kunst- og kulturopplevelser, DJ-set, humor, mat og drikke i salig sammensmelting med saunasvetting og bademuligheter. Nyt utsikten og brisen fra fjorden, og så kan du traske den korte veien videre ut til Vippa for mer mat og gode solforhold. Langkaia 1.

Centropa på Deichman Bjørvika. Et smeltepunkt for ikke bare mat og litteratur, men mellom by og natur. Utsikten fra Centropa på taket er imponerende, men innsikten på nye Deichman er uslåelig. En perfekt kombinasjon av kafé, litteratur, kunnskap og kultur. Anne-Cath, Vestlys plass 1.

Rådhusbrygge 4. Det er mye å finne på i byen, men om sommeren forvandles hovedstadens innbyggere til en øybefolkning: Kjøtt på grillen, bare overkropper, saltvannshår og solnedganger. Dette livet er aldri lenger enn en fergetur unna. Oslos øyhopping starter på Rådhusbrygge 4, der samtlige ferger tar deg med til de ulike holmene i Oslofjorden. Ta med snacks til køen!

Nakholmen. Helt ytterst i Bunnefjordens havgap, gjennom et terreng av små tettbygde hus i alle regnbuens farger, ligger Oslos hemmelige perle: Nakholmen. Her ligger hemmelige klipper og strender, Oslotips som har blitt ført videre fra generasjon til generasjon. Her kan du gjøre hva du vil i ro og stillhet. Kanskje en date? Husk å sjekke når den siste båten går inn til Oslo. Siste stopp, rute B2 til Nakholmen.

Lille Herbern. Østers fra Normandie, tårn av skalldyr og fersk fisk servert rett fra havet. På en halvøy rett utenfor Bygdøy ligger Oslos mest idylliske restaurant. Den korte fergeturen fra fastlandet markerer skillet mellom ferie og hverdag i et ellers rolig landskap. Hvis du ankommer med egen båt, blir den fortøyd av betjeningen på huset. .

Skur 33. En italiensk sjømatrestaurant i et av de gamle havneskurene langs rådhuskaia. Med utsikt mot Christian Radich og med Akershus festning i ryggen, serveres genuin spagetti  «Vongole» og «Calamari risotto» til den lille gruppen av Osloboere og besøkende som har funnet veien til Oslos mest sentrale strandpromenade. Akershusstranda 11.

Brim Explorer. Morgenyoga, boblebrunsj, elektrisk afterwork eller middagscruise på Oslofjorden? Brim Explorer er en ny, hybridelektrisk båt som lar deg oppleve den idylliske Oslofjorden i stillhet mens du nyter solen på dekk – eller i ly bak store vindusflater i salongen på en dag med ekte, norsk sommervær. Stranden 32.

Råkk & Rålls brukthandel. Den obskure platebutikken som for mange kan oppleves som et rotete museum for «feinschmekkere» er rangert som en av verdens beste platebutikker på internasjonale kåringer. Betjeningen er upåklagelig. Med en inngående kunnskap på alle musikksjangere, blir det vanskelig å ikke finne det du leter etter – og noe attåt. Mens de andre er ute og nyter sommerværet kan du saumfare platesamlingen alene. Akersgata 39.

Bare Jazz: En liten platesjappe og kafé tilegnet jazz. Ta en kaffe tonesatt av Miles Davies om formiddagen eller et glass rødt til Max Roach på ettermiddagen. Uterommet er en skjult liten oase i sentrum av Oslo med inn gang fra Grensen 8.

Botanisk hage. Et levende museum for alle anledninger: samlingene i Botanisk hage består av fem og et halvt tusen planteslag fra hele verden. Plantene brukes i undervisning, formidling og forskning – og nytes, luktes og ses på av besøkende året rundt. Du kommer til å nynne på Cezinando i palmehuset som har fanget klimaene i glassbur. «Botanisk hage, botanisk-tanisk. Botanisk hage. Hele året, daglig vane». Sars’ gate 1.

  • Stikkord: bytips, oslo, oslosommer, oslotips, paleet, sommer, tips

Logg inn