Verdens flotteste skøytebaner

Blant de fineste skøytebanene i verden, er det èn som ligger midt i hjertet av Oslo.

23/01/17

Mens kuldegradene øker kan det være vanskeligere å komme seg ut for friskt luft. Men du trenger ikke å drasse med deg skiutstyret ut i marka eller på fjellet for å få roser i kinnene. Storbyer rundt om i verden har de flotteste skøytebaner midt i sentrum – også her i Oslo.  Her er fire av verdens fineste skøytebaner:

 

Eiffeltårnet i Paris, Frankrike

Eiffeltårnet i Paris gjør det første nivået om til skøytebane i vintersesongen. Den 190 kvadratmeter store skøytebanen åpnet for første gang i 1969 og er kjent som en romantisk aktivitet i en av verdens mest romantiske byer. Med en inngangsbillett til tårnet kan du snøre på deg skøytene 57 meter over bakken med utsikt over lysenes by. Den relativt intime skøytebanen har plass til 80 skøyteløpere om gangen og ligger over parken «Champs de Mars».

Spikersuppa i Oslo

Rett ved Eidsvolls plass, også kjent som Studenterlunden, finner du byens fineste skøytebane. Midt på Karl Johan, mellom Nationaltheatret og Stortinget, finner du det som på folkemunne kalles «Spikersuppa». I 1956 bygde arkitekt Arnstein Arneberg speilbassenget, som blir gjort om til gratis skøytebane i vintersesongen. Legg ut på isen omringet av skulpturene «Lekende Barn» av Arne Durban og «Hjortegruppe» av Arne N. Vigeland.

Rockefeller Center i New York, USA

«The Rink» ved Rockefeller Center ligger midt i hjertet av Manhatten. Skøytebanen hadde 80-årsjubileum i 2016, og ble opprinnelig satt opp for å dra oppmerksomhet til «The Sunk» – restaurantene og butikkene under Rockefeller Center. Med sine 70 etasjer er Rockefeller Center er kjent for å være en av de høyeste bygningene i NYC. Men hvis du trives best på bakken, er «The Rink» et godt alternativ.

The Rideau Canal i Ottawa, Canada

Mens nordmenn er født med ski, kan man godt si at canadiere er født med skøyter på beina. Ifølge Guinness rekordbok finner du verdens lengste naturlige skøytebane i hovedstaden. I januar fryser kanalen som går gjennom byen til is, og gjøres om til en skøytebane. Rideau Canal Skateway er nesten hele 8 km lang, og du kan skøyte forbi blant annet parlamentet og det historiske luksushotellet Chateau Laurier.

  • Stikkord: is, oslo, paleet, skøytebane, skøyteis, spikersuppa

Logg inn