Vinterens beste motekupp: Basis – og statement-plaggene vi sikler på nå!

Lurer du på hva du skal investere i for å beholde både varmen og stilen i vinter? Her får du ekspertenes beste tips.

14/11/23

Vi er allerede godt inne i vintersesongen og gradene er nedadgående, men for den motebevisste andelen av befolkningen kan det gi et oppsving til stilen. Nå er det anledning til å style antrekket i lag-på-lag, også kalt layering, og kreativiteten øker mens temperaturen synker. Ikke minst kan du nyte utvalget av lekre kåper, myk strikk og tilbehør i fantastiske kvaliteter.

 

Style basisplaggene lag-på-lag

Vi har tatt en prat med Merete Beckman, som er daglig leder for By Malene Birger – butikken finner du i andre etasje hos Paleet. Merete er svak for «lag-på-lag»-styling og tipser blant annet om å style kjoler med skinntights under, som gir to lag uten at det bygger volum.

– Ikke tenk at noe ikke kan brukes fordi stoffet er for tynt, eller ikke i den varmeste kvaliteten. Style en vest med en turtleneck under, og bruk en blazer over. Style en skjortekjole til jeans, og la kjolen være åpen med en enkel topp under, for et kulere hverdagsantrekk – så kan du lett ta av jeans, lukke kjolen, skifte sko og være klar for afterwork, tipser hun.

Årets after-work-drinker kan nytes i kjelleren, på Paleets nyåpnede konsept Paleet Food Hall. Og Merete har flere tips til antrekk som lett kan styles opp, eller ned, avhengig av anledning. Og den oversizede skjorten er et favorittplagg Merete ofte sverger til – og som hun også ofte anbefaler til butikkens besøkende.

Merete Beckman har hjerte for fashion og jobber på By Malene Birger.

– Skinnbukser, som også gir litt ekstra varme, en oversized skjorte og en chunky strikk er også et hundre prosent «go-to»-antrekk for meg, da er det bare å ta av strikken hvis det blir varmt. Ellers er det også superlekkert å ta frem dressen og leke med stylingen. Bruk en vest under, en høyhalset strikk. Nok en gang vil en oversized skjorte være aktuell for en mer androgyn look. Kombiner blazeren med forskjellige bukser for variasjon i hverdagen, foreslår hun.

Med en herreinspirert dress, oversized skjorte, smale skinnbukser, klassisk skjortekjole, enkel t-skjorte og chunky strikk er basisgarderoben komplett.

Med basisen i orden, kan det være gøy å legge til et par statementplagg i garderoben.

 

Volum, farger og statementtilbehør

By Malene Birger er kjent for sitt klassiske og samtidig moderne danske uttrykk. Her finner du mye tidsriktig og oversized, nøytrale nyanser i kombinasjon med blant annet rødt og en rekke statementplagg vi sikler på nå. Rødt er også en farge Merete trekker frem som sesongens favoritt, som vil gi garderoben en ekstra kant.

– Jeg tror absolutt at rødt er en farge vi vil se mye av gjennom vinteren. Hvis du opplever at det er litt skummelt med farger, så er en enkel t-skjorte under åpen svart skjorte, et rødt skjerf, eller kanskje et par knallfargede hansker en god start – så blir ikke overgangen så stor, tipser Merete.

Når det kommer til å holde både stilen og varmen oppe har Merete et hot tips – som også har skapt stor ståhei i moteverden. Nemlig hode- og sjalplagget; balaclava. En nykommer blant årets tilbehørstrender.

– En balaclava er veldig aktuell på tilbehørsfronten nå og gir en kul look. Den kan du lett vippe ned bak og bare bruke den som en hals hvis det skulle bli for varmt.

 

Ellers tipser Merete om tilbehør til hender og føtter for å sette prikken over i-én på antrekket.

– På føttene ville jeg absolutt investert i et par varme loafers som kan gjøre hverdagsantrekket behagelig, men også stilig. Velger du et par med glatt sort skinn så vil det fint kunne brukes til dressen også. Lekre skinnhansker i rødt eller et mønstrete skjerf vil også friske opp et ellers mørk vinterantrekk, hvor du også kan kombinere det med det du har under for et ekstra, men varmt løft, tipser Merete.

  • Stikkord: henne, høstmote, kupp, morsdag, mote, motekupp, oslosommer, vinter, vintermote

Logg inn