Visuell kokkekunst i konstant bevegelse.

Vi nordmenn blir stadig mer opptatt av opplevelser. Daglig søker vi impulser fra alle verdens hjørner. Denne høsten anbefaler vi sanselige inntrykk fra det japanske kjøkkenet hos Sabaki.

12/10/17

Nye impulser

Det japanske kjøkkenet er fundamentalt annerledes enn annen asiatisk matlaging, med sitt enestående fokus på råvarenes naturlige smak, samt hvordan nettopp disse smakene bevares best mulig under tilberedning.

Det japanske kjøkken, washoku, ble et begrep etter 1868 da Sakoku-loven ble opphevet. Sakoku-loven sørget i sin tid for at ingen kunne forlate eller besøke Japan og oversettes direkte med ”lukket land.” Da grensene åpnet igjen og nye impulser fra vestlige land ble å finne i Japan, førte dette til enorme forandringer i form av ingredienser og tilberedning av maten. I dag presenteres det japanske kjøkken som moderne japansk mat i tradisjonell stil.

Sesongens råvarer i fokus

Noe av det viktigste for det japanske kjøkkenet er bruken av sesongens råvarer. Å anerkjenne, og ikke minst feire råvarene, er en viktig del av tradisjonen. Typisk er å bruke Unagi (ål) om sommeren, Matusake-sopp om høsten og friske bambusskudd om våren. De gjør minst mulig med dem for å bevare den opprinnelige smaken i hver enkelt ingrediens, men komplimenterer med andre smaker for å fremheve matopplevelsen ytterligere. Sashimi er et godt eksempel på dette – rå fisk med litt soyasaus og wasabi som eneste tilbehør.

Mer enn Sushi

Japansk kokkekunst er så mye mer enn Sushi. Sabaki betyr bevegelse. I tillegg til klassikerne nordmenn omtrent har gjort til sine egne, finner du unike smaksopplevelser tilberedt innen Robatayaki og Teppanyaki.

Små porsjoner av kjøtt, fisk eller grønnsaker som er langtidsgrillet på rykende kull er typisk for Robatayaki, mens Teppanyaki er den karakteristiske stekeplaten i jern, hvor hele måltides tilberedes fra.

«Sabaki betyr bevegelse. I tillegg til klassikerne nordmenn omtrent har gjort til sine egne, finner du unike smaksopplevelser tilberedt innen Robatayaki og Teppanyaki. »

Akkurat passe

Tilbake til høsten i Oslo. Grått vær og sidelengs vind frister til opplevelser innendørs. Hos Sabaki finner du førsteklasses Sushi, og det beste fra det moderne japanske kjøkkenet rett fra grillen. Smakene er, tradisjonen tro, bevart i hver enkelt ingrediens, og anretningen er Insta-vennlig herfra til evigheten.

Velg mellom småretter, perfekt porsjonert lunsj eller helaftens middag med det beste fra vinskapet i godt selskap.

Og du? Sabaki tilbyr naturligvis også Take-away for den hjemmekjære!

 

Ønsker du å bestille bord kan du kontakte Sabaki på 23 89 87 62 eller post@sabaki.no.

  • Stikkord: japansk, kokkekunst, mat, paleet, sabaki

Logg inn